Airsoft Sverige

Airsoft.nu

För att ha kolla på vad som händer i sporten och hålla koll på de senaste nyheterna. Så kan man med fördel kolla in Sveriges största Airsoft Community sidan på nätet  https://www.airsoft.nu/  Här har du alla butiker och forum mm. Så är du ny i sporten och behöver hitta din närmsta återförsäljare eller din närmsta spel arrangör så tveka inte att kolla in deras sida.

Vi vill även framhäva deras sökmotor för att finna det du söker efter inom airsoft och annan taktisk utrustning  https://www.airsoftdb.com/

 

Airsoft Skåne

Nyvång Airsoft Alliance

Detta är en mycket aktiv förening som har spel nästan hela året runt och detta är vår hemma bana då vi bor i närheten. Så för er som bor i närheten av Helsingborg så är detta en bra bana.

Lite info:

  • Spel var lördag för alla.
  • Spel var onsdag för medlemmar.
  • Kostanden för spel på lördagar är 100kr för ej medlemmar.
  • De har en stor bana med bra terräng.
  • Hyrvapen kan man boka via Tickster .
  • För info kolla in deras sida Länk    

Detta är en bana jag kan rekommendera. 

Airsoft on YouTube

Airsoft Pwe Pwe!!

Som med allt annat som intresserar de stora massorna i värden så finns det så klart massor av Airsoft relaterade videor på tuben.

Jag hade kunnat fylla hela sidan med länkar till olika kanaler som är relaterade till Airsoft sporten. Men jag väljer att ta de största kanalerna och kommer säkert att fylla på lite då och då.

Det jag måste påtala är att många kanaler är knutna till online butiker som gör recensioner och tester och säljer airsoft relaterade produkter. Men oftast så är det bra kvalitet på kanalerna och innehållet.     

Airsoft Speltyper


Det finns många olika spel typer ute på airsoft banorna runt om i landet. Här nedan har vi samlat ihop de vanligaste och med en enkel beskrivning på hur man ska spela den specifika typen.Tactical takeover:

Alla lag sprider ut sig på banan till fasta startpunkter så man är någotsånär långt ifrån varandra (Man ska inte kunna se varandra).

För att få med någon i sitt lag är det handpåläggning på en skjuten person från ett motståndarlag i 60 sek. Då är personen med ditt lag och bör byta färg på bindeln.

Skjuten person i samma lag är handpåläggning 60 sek för att han ska vara med i ditt lag igen.

När man blir träffad så är man utskjuten och tillhör inget av lagen. (Träffduk) Då är man ett villigt byte för alla lag att bli övertagen. Du kan även välja att gå till spawn för att fylla på magg mm. Då meddelar man sina medspelare att man ska till spawn genom att ropa ut "Spawn" och har sin Träffduk synlig och förflyttar sig på smidigt sätt utan att hindra spelet till sitt huvudspawn.

Spelet är över när alla är i samma lag eller att alla motståndare som inte är med i laget är skjutna.

Respawn:

Respawn är ett av de vanligaste spel som spelas på airsoftbanor. Det innebär att när du blivit träffad så tar du upp din träffduk. Sen beger du dig tillbaka till din start och väntar där i 5 minuter och sen får du ta dej ut på banan igen och fortsätta att spela.

Capture the Flag:

Capture the Flag är ett av de mest populära spel inom airsoft. Målet är att få tag i den andra lagets flagga och ta den tillbaka till din egen bas utan att bli träffad. Detta spelläge kräver både strategiskt tänkande och snabba reflexer.

Raise Flag:

Hissa upp ditt lags flagga för att signalera att objektet är övertaget. Att spela med hissbara flaggor används i många olika typer av spelupplägg. Man kan även använda fasta flaggor som man ställer i en ställning.

Rush:

Det attackerande laget ska hinna överta X antal objekt innan speltiden tar slut. Detta är ett adrenalinfylld spelläge som kräver både taktiska och snabba reflexer. Denna speltyp passar inte allt för stora banor.

Rescue Mission:

Detta är ett attack and defend spel där ena laget ska hämta ett objekt som det andra laget försvarar. Ett taktiskt spel som kräver mycket samarbete. Och man bör vara ett sammansvetsat lag som ska ta sig an detta. kan passa bra till de som spelar MILSIM eller liknande.

Team Deathmatch & Elimination:

Ett annat vanligt spelläge inom airsoft. Spelet går ut på att eliminera medlemmar från det andra laget genom att träffa dem med airsoftkulor. Det sista laget som har medlemmar kvar i livet vinner spelet. Här går man inte tillbaka till start utan man är utskjuten. Denna speltyp brukar tendera till att dra ut på tiden och de som är utskjutna börjar bli trötta på att vänta när man har ett fåtal spelare kvar på banan. 

King of the Hill:

King of the Hill är ett spelläge som kräver att du håller en specifik position (kullen) längre än det andra laget. Detta kan vara en mycket utmanande uppgift, eftersom det andra laget kommer att göra allt för att ta över kullen.